بیوگرافی و مصاحبه با محمد جاویدی
مصاحبه با محمد جاویدی ، استاد کمانچه قشقایی
متولد ۲۰ آذر ۱۳۵۸ در فیروز آباد،ایل قشقایی
دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و مدرس دانشگاه شیراز در رشته موسیقی بومی مناطق ایران
ساز تخصصی : کمانچه
نوازندگی را از ۱۰ سالگی نزد نوازندگان محلی در زمینه موسیقی قشقایی شروع کرد و پس از مدتی برای کسب فراگیری دانش موسیقی ایرانی به تهران رفت و به خدمت جناب استاد مهدی آذرسینا رسید.
سوابق اجرایی:
-
شرکت در ۳ دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران و کسب مقام اول تکنوازی کمانچه در هر ۳ دوره
شرکت در جشنواره کشوری کمانچه نوازان ایران “تال” و شناخته شدن به عنوان “پدیده” کمانچه نوازی ایران
شرکت در کنسرت های فراوان در خارج از کشور من جمله دانشگاه موسیقی آتاتورک ترکیه و دریافت لیسانس افتخار موسیقی از آن دانشگاه
کسب مدال طلای جهانی کمانچه در دنیای ترک
موسیقی قشقایی به لحاظ غنا، اصالت و حس عالی و زیبا که سرچشمه ی آن ، زندگی پرمشقت این قوم طی دوران مختلف تاریخ است،
از شاخه های مهم در موسیقی ایران و دنیای ترک به شمار می آید.
عده ای از نوازندگان موسیقی قشقایی معتقدند برای یاد گیری موسیقی قشقایی ابتدا باید موسیقی کلاسیک ویا موسیقی ایرانی و تئوری موسیقی بین المللی آموزش داده شود و پس از آن اگر فرصتی باقی بود ، به سمت موسیقی قشقایی بازگشت .
بنده معتقدم نوزادی که از مادر متولد میشود تا زمانی که لب به سخن بگشاید ، به هر زبانی که مادر با فرزند تکلم داشته باشد ، همان زبان ، زبان مادری کودک محسوب میشود و پس از رشد اگرتصمیم به یاد گیری زبان دیگری داشته باشد می تواند ، اما نه به زیبایی و فصاحت و قدرت زبان مادری خویش.
شخصی که آموزش های مقدماتی وشیوه ی ساز گرفتن را می آموزد ، مانند کسی است که از مادر متولد شده و میخواهد لب به سخن بگشاید .
اگر بخواهیم موسیقی غرب یا موسیقی ایرانی که مبدأ آن موسیقی نواحی ایران است و بنده سال ها در آموزش و تدریس این نوع موسیقی فعالیت داشته ام و در بیشتر نشست ها و جشنواره های مربوط به موسیقی قشقایی و نواحی ایران چه در داخل کشور و چه در عرصه ی بین الملل حضور داشته و نماینده ی موسیقی قشقایی بوده ام ، با این دیدگاه موافق نیستم چرا که موسیقی قشقایی غنی ، قوی و سرشار از فواصل بی نظیر، زبان خاص و احساس زیباست .
هنرآموز علاقه مند به موسیقی قشقایی باید از ابتدا قشقایی نواختن را بیاموزد که متد ، زبان و شیوه ی آموزش موسیقی قشقایی هم اکنون درشرایط مناسبی است و در نتیجه هدف از آموزش به هر شکلی که باشد تربیت نوازنده و بحث عملی نوازندگی است
پس چه بهتر که به زبان نوازنده ی قشقایی و با آموزش موسیقی قشقایی فرزندانمان را ابتدا به شناخت فرهنگ ، ادبیات و هنر نیاکانشان تشویق کنیم و پس از خودشناسی به شناخت فرهنگ ، ادبیات و هنر سایر اقوام و ملل بپردازیم.
استاد محمد جاویدی و استاد آذرسیتا
برگرفته از سایت شخصی: